Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.
  • Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do wyszukiwarki
  • Przejdź do mapy strony
Kontrast:
  • Akontrast domyślny
  • Akontrast biały tekst na czarnym
  • Akontrast żółty tekst na czarnym
  • Akontrast czarny tekst na żółtym
Logo Urząd Statystyczny we Wrocławiu Urząd Statystyczny we Wrocławiu
  • Urzędy Statystyczne
    • US Białystok
    • US Bydgoszcz
    • US Gdańsk
    • US Katowice
    • US Kielce
    • US Kraków
    • US Lublin
    • US Łódź
    • US Olsztyn
    • US Opole
    • US Poznań
    • US Rzeszów
    • US Szczecin
    • US Warszawa
    • US Wrocław
    • US Zielona Góra
  • BIP
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa serwisu
  • profil GUS na Instagramie
  • Facebook
  • profil na X
  • English
Wyszukiwanie zaawansowane
Logo Urząd Statystyczny we Wrocławiu
  • Badania ankietowe
  • Dla mediów
  • Co, gdzie, jak załatwić?
  • Edukacja statystyczna
  • O stronie
Menu

Menu główne

Menu
  • Dane o województwie
  • Opracowania bieżące
  • Publikacje i foldery
  • Statystyczne Vademecum Samorządowca
  • Bank Danych Lokalnych
  • Statystyka regionalna
  • Portal Geostatystyczny
  • STRATEG
  • REGON,
    TERYT,
    Klasyfikacje
  • Badania statystyczne
  • Urzędy statystyczne
  • GUS

Ścieżka

Strona główna Publikacje i folderyRoczniki StatystyczneDane o Wrocławiu - 2004Ceny. Handel. UsługiŚrednie ceny detaliczne wybranych artykułów żywnościowych w grudniu
Menu

Średnie ceny detaliczne wybranych artykułów żywnościowych w grudniu

Pokaż QR Code A A A pobierz stronę jako plik pdf Drukuj

Dane za 2003 rok

TABL. 1/223/. ŚREDNIE CENY DETALICZNE WYBRANYCH ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
W GRUDNIU

AVERAGE RETAIL PRICES OF SELECTED FOODSTUFFS IN DECEMBER

WYSZCZEGÓLNIENIE

2000

2002

2003

SPECIFICATION

w zł in zl

Mięso wieprzowe - schab - za 1 kg

14,40

12,63

12,70

Pork meat - loin - per kg

Mięso wieprzowe - boczek - za 1 kg

10,77

13,12

11,06

Pork meat - bacon - per kg

Mięso wieprzowe - łopatka - za 1 kg

14,50

12,30

11,55

Pork meat - shoulder - per kg

Mięso wołowe bez kości - za 1 kg..

14,50

14,99

14,56

Beef meat boneless - per kg

Mięso wołowe - rostbef - za 1 kg....

10,20

12,45

11,08

Beef meat - roast beef - per kg

Słonina - za 1 kg...............................

3,72

3,65

3,13

Pork fat - per kg

Szynka wieprzowa gotowana - za 1 kg

20,16

19,53

20,13

Pork ham, boiled - per kg

Kiełbasa krakowska sucha - za 1 kg

30,53

27,25

27,56

Sausage "Krakowska" - per kg

Kiełbasa zwyczajna - za 1 kg..........

11,02

9,79

11,10

Sausage "Zwyczajna" - per kg

Kiełbasa toruńska - za 1 kg..............

12,93

11,07

12,40

Sausage "Toruńska" - per kg

Kurczę patroszone - za 1 kg............

6,05

4,21

5,23

Disembowelled chicken - per kg

Jaja świeże - za 1 szt ....................

0,36

0,31

0,41

Fresh eggs - per piece

Filety mrożone z mintaja - za 1 kg.....

14,40

16,17

15,07

Frozen fillets of pollock - per kg

Mleko o zaw. 2-2,5% tłuszczu - za 1 l

1,31

1,36

1,34

Milk, fat content 2-2,5% - per l

Masło o zaw. 82,5% tłuszczu - za 250g

3,71

3,37

3,76

Butter, fat content 82,5% - per 250 g

Mąka "Poznańska" - za 1 kg.............

1,89

1,79

1,58

Flour "Poznańska" - per kg

Ryż - za 1 kg.....................................

2,42

1,99

1,88

Rice - per kg

Chleb razowy - za 1 kg....................

3,96

3,56

4,17

Wholewheat bread - per kg

Chleb pszenno-żytni, zwykły - za 500 g

.

1,63

1,46

Wheat-rye bread - per 500 g

Bułeczka pszenna - za 50 g.............

0,33

0,34

0,35

Wheat roll - per 50 g

Cukier biały kryształ - za 1 kg...........

2,67

2,28

2,08

White sugar, crystallised - per kg

Margaryna "Palma" - za 250 g..........

1,38

1,26

1,32

Margarine "Palma" - per 250 g

Ser dojrzewający "Gouda" - za 1 kg

13,75

12,46

14,96

Ripening "Gouda" cheese - per kg

Ziemniaki - za 1 kg............................

0,57

0,58

0,77

Potatoes - per kg

Kapusta biała świeża - za 1 kg........

0,43

0,87

0,69

Fresh cabbage - per kg

Marchew - za 1 kg............................

1,33

1,62

1,63

Carrots - per kg

Buraki - za 1 kg.................................

1,17

1,21

1,49

Beetroot - per kg

Cebula - za 1 kg................................

1,13

1,42

1,81

Onions - per kg

Pieczarki białe - za 1 kg....................

5,87

6,42

6,75

White mushrooms - per kg

Jabłka - za 1 kg.................................

1,57

1,61

1,93

Dessert apples - per kg

Cytryny - za 1 kg..............................

4,91

4,73

5,85

Lemons - per kg


  • Informacje o Urzędzie
  • Specjalizacja Urzędu
  • Ośrodki
  • Współpraca w regionie
  • Współpraca zagraniczna US
  • Seminaria i konferencje
  • Patronaty honorowe Dyrektora US
  • Infografiki, opracowania okolicznościowe
  • Praktyki studenckie
  • Zamówienia publiczne US
  • Projekty unijne US
  • Likwidacja / Sprzedaż majątku
  • RODO
  • Newsletter
Do góry

Urząd Statystyczny
we Wrocławiu

ul. Oławska 31
50-950 Wrocław

E-mail:

e-PUAP

e-Doręczenia:
AE:PL-95796-54196-CGRSG-29

Infolinia Statystyczna: 22 279 99 99
(opłata zgodna z taryfą operatora)
Konsultanci są dostępni w dni robocze:
pon.- pt.: godz. 8.00 - 15.00

Godziny pracy Urzędu:

poniedziałek-piątek 7.15-15.15
 

Informatorium:
poniedziałek 7.15-18.00,
wtorek-piątek 7.15-15.00

REGON:
poniedziałek 7.15-18.00,
wtorek-piątek 7.15-15.00

Informacje telefoniczne:

Centrala: +48 71 3716 300
Fax:+48 71 3716 360

Informatorium (informacja o danych statystycznych): 
+ 48 71 3716 314, 71 3716 320,
        71 3716 362, 71 3716 455

REGON (działalność gospodarcza):
+48 71 3716 312,
 71 3716 306

  • Urzędy statystyczne
  • Deklaracja dostępności
  • Polityka prywatności
  • O serwisie

ESS

Copyright © 1995-2025 Urząd Statystyczny we Wrocławiu