| 
| TABL. 4/201/. GASTRONOMIAaCATERINGa
 |  
| WYSZCZEGÓLNIENIE | 2002 | 2003 | SPECIFICATION |  
| w liczbachbezwzględnych
 in absolute number
 | w odsetkachin percent
 |  
| Przychody z działalności gastro-nomicznej (ceny bieżące)
 w mln zł......................................
 | 450,2 | 561,9 | 100,0 | Revenue from catering activity (current prices) in mln zl |  |  
| sektor publiczny........................  | 8,3 | 6,9 | 1,2 | public sector |  |  
| sektor prywatny........................  | 441,9 | 555,0 | 98,8 | private sector |  |  
| Ze sprzedaży towarów handlowych | 20,1 | 21,8 | 3,9 | From sales of trade commodities |  |  
| Ze sprzedaży napojów alkoho-lowych i wyrobów tytoniowych
 | 28,7 | 28,4 | 5,0 | From the sale of alcoholic beverages and tobacco |  |  
| Z produkcji gastronomicznej...........  | 399,6 | 509,0 | 90,6 | From catering production |  |  
| Z pozostałej działalności................  | 1,8 | 2,7 | 0,5 | From other activity |  |  
| Liczba placówekbgastronomicz-nych (stan w dniu 31 XII).........
 | 364 | 456 | 100,0 | Number of cateringbesta-blishments (as of 31 XII)
 |  |  
| sektor publiczny........................  | 26 | 31 | 6,8 | public sector |  |  
| sektor prywatny........................  | 338 | 425 | 93,2 | private sector |  |  
| Restauracje....................................  | 162 | 176 | 38,6 | Restaurants |  |  
| Bary................................................  | 59 | 66 | 14,5 | Bars |  |  
| Stołówki..........................................  | 120 | 181 | 39,7 | Canteens |  |  
| Punkty gastronomiczne..................  | 23 | 33 | 7,2 | Food stands |  |  a Według lokalizacji przedsiębiorstw. bStałe i sezonowe. a By enterprises localization. bPermanent and seasonal.   |