TABL. 4/201/. GASTRONOMIAa CATERINGa |
WYSZCZEGÓLNIENIE |
2002 |
2003 |
SPECIFICATION |
w liczbach bezwzględnych in absolute number |
w odsetkach in percent |
Przychody z działalności gastro- nomicznej (ceny bieżące) w mln zł...................................... |
450,2 |
561,9 |
100,0 |
Revenue from catering activity (current prices) in mln zl |
|
sektor publiczny........................ |
8,3 |
6,9 |
1,2 |
public sector |
|
sektor prywatny........................ |
441,9 |
555,0 |
98,8 |
private sector |
|
Ze sprzedaży towarów handlowych |
20,1 |
21,8 |
3,9 |
From sales of trade commodities |
|
Ze sprzedaży napojów alkoho- lowych i wyrobów tytoniowych |
28,7 |
28,4 |
5,0 |
From the sale of alcoholic beverages and tobacco |
|
Z produkcji gastronomicznej........... |
399,6 |
509,0 |
90,6 |
From catering production |
|
Z pozostałej działalności................ |
1,8 |
2,7 |
0,5 |
From other activity |
|
Liczba placówekbgastronomicz- nych (stan w dniu 31 XII)......... |
364 |
456 |
100,0 |
Number of cateringbesta- blishments (as of 31 XII) |
|
sektor publiczny........................ |
26 |
31 |
6,8 |
public sector |
|
sektor prywatny........................ |
338 |
425 |
93,2 |
private sector |
|
Restauracje.................................... |
162 |
176 |
38,6 |
Restaurants |
|
Bary................................................ |
59 |
66 |
14,5 |
Bars |
|
Stołówki.......................................... |
120 |
181 |
39,7 |
Canteens |
|
Punkty gastronomiczne.................. |
23 |
33 |
7,2 |
Food stands |
|
a Według lokalizacji przedsiębiorstw. bStałe i sezonowe.
a By enterprises localization. bPermanent and seasonal.
|